Intake en praktisch verloop van een consult of sessie


Voor het eerste consult wordt standaard een uur uitgetrokken. Hierin wordt de intake gedaan, oftewel de administratieve gegevens opgenomen plus het verhaal van de client betreffende zijn of haar klachten. Dit eventueel aangevuld met antwoorden op vragen van de therapeut. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, zonodig van het deel, waar de client de klachten ervaart, maar ook van de huid en het onderhuidse bindweefsel, vooral van de rug. Dit laatste moet bijdragen aan een diagnose betreffende de oorsprong van de klacht (diepere oorzaken), doordat hiermee de werking van het autonome zenuwstelsel in kaart kan worden gebracht (zie dit als de software/programma's, waarmee het zenuwstelsel ons lichaam en onze geest, als we het over emoties hebben, bestuurt).

Na dit onderzoek kan direct een behandeling met auriculo-therapie ('oor-acupunctuur') of maatwerk in homeopathie gestart worden. De 'oor-acupunctuur' kan ook met korreltjes of laser gedaan worden. Deze methodes zijn geheel pijnloos.

Voor een vervolg-consult (doorgaans 1 tot 2 weken later) wordt in de regel ook een 45 - 60 minuten uitgetrokken. Er wordt overlegd over de eerste behandeling en direct weer hetzelfde onderzoek gedaan als bij het eerste consult. Op deze manier is ook ,onafhankelijk van de beleving van de client, vast te stellen of er verandering en verbetering plaatsvindt in de 'software'. Hierdoor kan ook een totale (holistische) benadering worden gewaarborgd, die altijd noodzakelijk is voor een duurzame verbetering van plaatselijke klachten! En, niet onbelangrijk, ter preventie van serieuze problemen later, waarvan de oorzaken anders gemist zouden worden in het onderzoek en de behandeling. Vergelijk het 'wegpoetsen' van klachten van brandend maagzuur met maagslijmvliesbeschermers en zuurremmers zonder dat aandacht besteed wordt aan de oorzaken. Deze 'software-storingen' blijven dan bestaan.


Aangezien het al eerder genoemde huid- en bindweefselonderzoek direct bij verandering van informatie in het autonome zenuwstelsel (= behandeling van de  'software') reacties laat voelen aan de therapeut, is het mogelijk hierdoor het verloop van een behandeling te 'monitoren', zodat per sessie een optimaal resultaat kan worden verkregen.

Na de 2e sessie kan bekeken worden hoe de frequentie van de nodige vervolgbehandelingen het beste zal zijn. Maar steeds uitgaande van een 45 - 60 minuten, en van hetzelfde onderzoek.

Verzekering & Acupuntuur vergoeding

In het algemeen zullen de meeste zorgverzekeringen in de aanvullende verzekering een budget hebben voor alternatieve therapie├źn. Lees meer »

Openingstijden van 08.00-18.00 uur
Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Beluister de voicemail voor het laatste nieuws.

Afspraken via 06-28235748
Zonodig via sms of app of via email.

Adresgegevens:
Bolderweg 1,
1332 AX Almere