Methodes

Zoals u uit mijn 'curriculum vitae' hebt kunnen zien, heb ik verschillende soorten opleidingen gevolgd. Dat betekent dat ik mijn methodes bij het onderzoeken en behandelen van mensen heb samengesteld uit kennis en vaardigheden uit die verschillende opleidingen.

 

Voor het onderzoek gebruik ik het liefst Bindweefsel-Diagnostiek (uit de Bindweefsel-Massage afkomstig), vooral met betrekking tot het opsporen van niet juist-afgestelde functies in het lichaam en ook verkeerd reagerende meridianen en acupunctuurpunten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van prikkeling en de respons daarop van het Autonome Zenuwstelsel. Dit is te vergelijken met toegepaste Kinesiologie of de Polsname bij Auriculo-therapie, hetgeen een autonome respons van de slagader is. Ook electrische Huidweerstandsmetingen doen hetzelfde.

Er is één belangrijk verschil: bij Bindweefsel-Diagnostiek is het mogelijk tijdens  onderzoek en testen overzicht  te houden over globaal het lichaam, omdat aan de huid van de rug snel en makkelijk alle Bindweefsel-Zones van organen en Ruggemergs-Segmenten te tasten zijn.

Interpretatie en mogelijkheden van dit Tast-Onderzoek hebben vooral verdieping gekregen in Duitsland tijdens de cursussen Meridiaan-Therapie.

Daarnaast ondervind ik nog steeds veel praktisch nut van alles, dat ik in mijn fysiotherapietijd heb geleerd.

 

De behandeling is ook vaak samengesteld uit verschillende methodes, namelijk het behandelen van punten in het oor (uit de Auriculo-Therapie, of de Chinese Ooracupunctuur), het samenstellen van Homeopathische Druppels en ook, indien nodig, het voorschrijven van Supplementen, zoals vitamines en mineralen, of het bespreken van veranderingen in de Voeding.

 

De behandeltechnieken voor de Oorpunten en Lichaamspunten kunnen bestaan uit het aanprikken met Naalden, maar ook uit het stimuleren met Laser-Techniek of aanbrengen van Magneten en Korrels. Deze laatste technieken zijn geheel pijnloos, de naaldprik is even gevoelig, maar voor veel mensen ook vrijwel gevoelloos. 

Verzekering & Acupuntuur vergoeding

In het algemeen zullen de meeste zorgverzekeringen in de aanvullende verzekering een budget hebben voor alternatieve therapie├źn. Lees meer »

Openingstijden van 08.00-18.00 uur
Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Beluister de voicemail voor het laatste nieuws.

Afspraken via 06-28235748
Zonodig via sms of app of via email.

Adresgegevens:
Bolderweg 1,
1332 AX Almere